Svar till: IGO 8

Start Forum Diverse forumfrågor IGO 8 Svar till: IGO 8

#189
henca
Moderator

För funktionalitetens roll spelar det ingen roll vad punkterna heter, de skulle inte ens behöva ha unika namn. Men jag ser ändå en skönhet i den namnkonvention som nu valts. Nuvarande namnkonvention berättar på vilken väg kameran befinner sig och i vilken riktning kameran tittar. Om vi skulle frångå den namnkonventionen för nya kameror skulle listan se inkonsekvent ut och en del information skulle gå förlorad.

Nuvarande namnkonvention bygger på vägnamn, riktning och löpnummer. Riktningen kan man få från excel-filen, det skulle vara enkelt att konvertera vinkeln i grader till ett väderstreck. Löpnummer är bara att räkna upp, men det är olika löpnummerserie för varje väg. Därför behövs vägnamnet för att kunna fortsätta med nuvarande namnkonvention. Det skulle naturligtvis gå att ta reda på vägnamnet för varje punkt genom att studera google maps eller liknande, men det skulle bli väldigt mycket manuellt arbete.

I princip innehåller filen från vägverket bara hälften av den information som vi har i våra filer. De tillhandahåller koordinater (som måste räknas om) och riktning men saknar vägnamn och hastighet.

m v h Henrik

  • Det här svaret redigerades för 6 år, 1 månad sedan av henca.